Trpaslicon 2008

22. - 24. 2. Praha, Chodov


Zírání Poznej, co je tohle za ovoce Pojídání pálivých toustů Přehlídka masek Dabéři

Je to dokonalé, božské. Co vám to říká, bratři a sestry?

Trpaslicon 2008

Trpaslicon je festival britského humoru, sci-fi a fantasy, jenž se koná vždy o jarních prázdninách v Praze na Chodově. A jeho šestý ročník, extrapolovaný z vašich a našich já, se nezadržitelně blíží.

Strávíme spolu plodný víkend hledáním odpovědí na metafyzické záhady, jež sužují lidstvo od počátku věků.

Název „Trpaslicon“ je odvozen od britského sitcomu Červený trpaslík (Red Dwarf), jemuž je věnován jeden ze tří hlavních souběžných bloků programu. Vedle poutavých přednášek a ukázek ze seriálu (nevyjímaje mnoho bonusů) či besedy s dabéry českého znění si budeme číst bajku, recitovat si a přemítat o svém nitru.

Ten ubožák má porouchaný projektor. Ó, jak ho miluji!

V bloku nazvaném Britcom se spolu pohroužíme do osvědčených, ale i do některých nových, v našich končinách neznámých britských sitcomů. (Letos si nově představíme např. Garth Marenghi’s Darkplace, A Bit of Fry and Laurie či Kancl.) Anotace k vybraným seriálům naleznete zde.

Linie přednášek a projekcí ze sféry Sci-fi a fantasy, zahrnující bohatý program na téma Zeměplochy Terryho Pratchetta, vás pohltí ve třetím bloku.

Tvá přednáška mě občerstvuje jako zurčící horský potok, bratře.

Po celou dobu našeho setkání probíhají v herně tradiční soutěže jako malý rybář, šipky na kozatou rosničku či volejbal přes jégrovky s nafouknutým kondomem, jako vždy o ceny, které vás duchovně naplní. Mimoto budou našim blížencům k dispozici šachy se všemi figurkami a další kratochvíle.

Jistě se vám honí hlavou spousta otázek. Pojďte.

Šestý ročník Trpasliconu se koná ve dnech 22.-24. února 2008. Začátek je v pátek v 19 hodin, apokalypsa v neděli kolem 15. hodiny. Místem konání je jako loni i předloni ZŠ Květnového vítězství 1554 v Praze na Chodově (z metra C Háje autobusem č. 154, 170 nebo 203 do zastávky „Brechtova“). Viz mapka.

Moudrý návrh, bratře.

Spočinout můžete ve vlastních spacácích přímo ve škole na podlaze příslušných ubikací. Chybět nebude bufet U Piráta Luigiho, který vám přináší potravu a léky, natož pak oblíbená soutěž masek o trpasličí DVD, trička, kšiltovky, kulichy, šály, hrnečky a další mrzké hmotné radosti (které bude možno na místě i regulérně zakoupit). Kdo si troufá, může vyplnit nezávaznou elektronickou přihlášku, která slouží organizátorům pro počítání oveček.

V našem svatostánku není povoleno požívati alkoholu, cigaret ani jiných omamných látek, které jen devastují vaši duši a tělo. Naopak se doporučují přezůvky, aby podlahy zůstaly stejně čisté jako naše úmysly.

Příspěvek na organizaci činí stále 200 Kč.
Pro bratry a sestry v soutěžních kostýmech inspirovaných britským seriálem či Pratchettovou Zeměplochou pouze 150 Kč.
Každý, kdo si s sebou přibalí sandále a prostěradlo, dostane dar na uvítanou!
(Soutěžní masky i prostěradlová roucha lze obléknout až na místě. Netřeba v nich sebemrskačsky absolvovat cestu.)

Bannery pro misijní činnost - 468x60, 120x240.

Na viděnou v únoru. Nechť vás ochraňují bylinky.