Pistolníci z Apokalypsy

Trpaslicon 2011

Trpaslicon je festival britského humoru, sci-fi a fantasy, který se koná vždy o jarních prázdninách v Praze na Chodově.

- Ale proč je jeho devátý ročník jak z nějakýho starýho westernu?
- A není to fuk? Všechno je ulítlý, ať jsme kde jsme.

Soudě podle starých indiánských legend je název „Trpaslicon“ odvozen od britského sitcomu Červený trpaslík. Nasvědčuje tomu i fakt, že právě tomuto seriálu je věnován jeden ze tří hlavních souběžných bloků programu. Bude se přednášet, promítat, skalpovat a návštěvou nás poctí i dabingoví medvědobijci, jejichž hlasivky budí posvátnou úctu.

Ve druhém bloku nazvaném Britcom se můžete těšit na přestřelku dalších více či méně známých britských sitcomů.

- Nemůžem se tam dostat? Třeba se proměnit v elektronický lidičky a propašovat se tam?

Třetí linie náleží přednáškám a projekcím ze sféry Sci-fi a fantasy. Nablijeme do klobouku Terryho Pratchetta a pozveme i psance, díky nimž na prknech Divadla v Dlouhé ožívá jeho Zeměplocha. Svého vyslance – Dr. Horribla – k nám vyslala sama Jeho hříšná výsost Bad Horse, krutý postrach mas a vůdce Ligy zla.

Po celý čas bude otevřena herna, kde bude možné vyzvat své protivníky na duel v malém rybářovi či změřit síly ve volejbale přes jégrovky s nafouknutým kondomem.

Jdeš, Riviero? A ty, Drsňáku? Tak, a cváláme na Chodov

Trpaslicon 2011 započne úderem sedmé hodiny večerní v pátek 11. března 2011 v zákoutích ZŠ Květnového vítězství 1554 v Praze na Chodově (z metra C Háje autobusem č. 154, 170 nebo 203 do zastávky „Brechtova“; zobrazit na mapě.) Kdo neodtáhne, dokud neodbije nedělní čtrnáctá hodina, kdo nebude mít vlastní přezůvky nebo bude konzumovat alkohol, toho rozsekáme na tak malý kousky, že červi nebudou muset ani žvejkat.

Spát se bude patřičně nadivoko na podlahách ve vlastních spacácích. Jídlo a pití bude k dostání v nealkoholické nálevně U Slečny Loly.

Příspěvek na organizaci činí 250 Kč na místě.

- Prodám i svého mezka Důstojnost!

Desperáti, kteří si přichystají masku inspirovanou libovolným britským seriálem či Pratchettovou Zeměplochou nebo přijdou v kovbojském či indiánském oděvu, dostanou slevu 50 Kč, malý dárek a především možnost soutěžit se svým kostýmem o mnohé cennosti. Pokud máte jen nějaký doplněk (klobouk, čelenku), ani ten nenechávejte doma zahálet. Ani s ním Vás drobná pozornost nemine!

O tom, že přicváláte, nás můžete informovat kouřovými signály, vyplněním nezávazné přihlášky nebo potvrzením účasti u facebookové události.

- Jestli tohle dává smysl, nechci být střízlivý.