Seriály

Těšit se můžete na seriály Červený trpaslík, The Big Bang Theory, Black Books, Černá zmije, How Not To Live Your Life, Misfits a spousty dalších. Jejich seznam i s anotacemi budeme postupně doplňovat.

Chybí vám na Trpasliconu nějaký seriál? Chcete rozšířit obzory fanoušků o svůj oblíbený, méně známý, seriál? Pište své návrhy do diskuze nebo na uvedené kontakty.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (Red Dwarf)

Těžařská loď Červený trpaslík, tři miliony let v kosmu. Její posádka: Dave Lister, poslední žijící člověk; Arnold Rimmer, hologram Listerova mrtvého kolegy; a tvor, který se na lodi vyvinul z kočky.

Sitcom VB, 1988–2009

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)

Kultovní americký sitcom o čtveřici fyziků (geeků, nerdů), kteří žijí v tak trochu jiném světě než většina z nás. S reálným světem je udržuje v kontaktu zejména jejich sousedka, blondýna Penny. Ve 4. řadě, kterou si představíme, se o zábavu postarají i další ženské postavy.

Sitcom USA, 2007–2011

How Not to Live Your Life

How Not to Live Your Life

Don, přezdívaný Dickhead, zdědí po smrti své babičky dům, který je ještě v hypotéce, a protože zrovna dostal vyhazov, rozhodne se pronajmout jeden z pokojů. Nastěhuje se k němu krásná Abby, do které se Don okamžitě zamiluje. Je tu jen jeden problém a to je Abbyin přítel. (ČSFD) V dalších sériích se obejdeme i bez Abby...

Sitcom VB, 2007–2010

Misfits

Misfits

Britská odpověď na HEROES, která je podána s anglickou chladností, cynickým humorem a politickou a morální nekorektností. Série MISFITS sleduje osud pěti teenagerů, kteří po zásahu bleskem během podivné bouře zjistí, že s nimi není něco v pořádku... (ČSFD). Letos si předtavíme druhou řadu seriálu.

Seriál VB, 2009–2010

Black Books

Black Books

Black Books, antikvariát Bernarda Blacka, kde dostanete pořádně vynadáno, když si chcete koupit knížku a možná vám i namlátí, je místem veškerého dění seriálu. Bernard nesnáší knihy, nerad je prodává i kupuje nejvíc ze všeho nesnáší zákazníky, kteří si k němu přijdou knihu koupit. (ČSFD)

Sitcom VB, 2000–2004

Černá zmije

Černá zmije (Blackadder)

Kultovní seriál BBC sleduje ságu dynastie Černé zmije v rozmezí mnoha staletí. Hlavní postavy - sarkastický anglický šlechtic Černá zmije (Rowan Atkinson) a jeho poskok Baldrick – zůstaly v každé sérii přítomny, změnilo se jen prostředí a vedlejší postavy. (BritskeSerialy.cz)

Sitcom VB, 1983–1989

A Bit of Fry and Laurie

A Bit of Fry and Laurie

Série skečů dvojice Hugh Laurie (Dr. House) a Stephen Fry.

VB, 1986–1995

Doktor v domě

Doktor v domě (Doctor in the House)

Bouřlivá šedesátá léta, sexuální revoluce, studentský život, lékařské prostředí, anglický humor - z těchto ingrediencí se snad ani nedá vyrobit špatný seriál. Zvlášť když na scénáři pracují i ''Monty-Pythoni'' Graham Chapman a John Cleese. (ČSFD)

Sitcom VB, 1969–1970

Čtyřicítka na krku

Čtyřicítka na krku Fortysomething

Doktory hrál Hugh Laurie už před světoznámým Dr.Housem - v šestidílném britském sitcomu Čtyřicítka na krku je sice jenom obyčejným obvoďákem, zato má kompletní rodinu a k tomu krizi středního věku. Navíc právě zjišťuje, ža asi slyší myšlenky druhých. (ČSFD)

Seriál VB, 2003

Haló, Haló!

Haló, Haló! ('Allo 'Allo!)

Bodrý onglický seriál z prostředí okukované Francie. Aneb hrdinou odboje proti své vůli. Tím se stane kavárník René Artois (Gordon Kaye). A možná právem. Ukrývat britské letce, hostit německé vojáky a tajně si užívat se servírkami není vůbec snadné.

Sitcom VB, 1982–1992

Spaced

Spaced

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy, žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod... (ČSFD)

Sitcom VB, 1999–2001