Trpaslicon | Britcom


Britcom

Červený Trpaslík

Červený Trpaslík / Red Dwarf

Těžařská loď Červený trpaslík, tři miliony let v kosmu. Její posádka: Dave Lister, poslední žijící člověk; Arnold Rimmer, hologram Listerova mrtvého kolegy; Kryton – android série 4000 a tvor, který se na lodi vyvinul z kočky.

(ČSFD)

Černá zmije

Černá zmije / Blackadder

Černá zmije je britský komediální seriál s Rowanem Atkinsonem v hlavní roli. Ve Velké Británii byl vysílán v letech 1983 až 1989. Zatím byly natočeny čtyři série a několik speciálních dílů, pokaždé z jiného historického období - spojujícím prvkem je hlavní hrdina Edmund Černá zmije a jeho sluha Baldrick.

(Wikipedie)

Misfits

Zmetci / Misfits

Jak dokáže jedna záhadná bouře zamávat životy pětice mladých Londýňanů? Rozhodně více, než by se na první pohled zdálo. Alisha, Curtis, Kelly, Nathan a Simon se nedobrovolně sešli při výkonu veřejně prospěšných prací za prohřešky, které ve své minulosti napáchali. Jednoho dne je však zastihne nejpodivnější meteorologická událost v historii Velké Británie.

(ČSFD)

Sherlock

Sherlock

Kdo by neznal Sherlocka Holmese, geniálního detektiva vzešlého z pera Sira Arthura Conana Doyla … Britská BBC přenesla dobrodružství slavného detektiva do 21. století a stvořila Sherlocka Holmese pro novou generaci. Riskantní krok se vyplatil. Tři 90minutové filmy první série se na ostrovech staly diváckým hitem a superlativy nešetřila ani kritika.

(ČSFD)

Spaced

Spaced

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod …

(ČSFD)

A Young Doctor's Notebook

A Young Doctor's Notebook

Televizní minisérie natočená podle knižní předlohy povídkové knihy Michaila Bulgakova "Zápisky mladého lékaře". Mladý lékař (Daniel Radcliffe) je ihned po studiích na Imperátorské moskevské univerzitě, kterou absolvoval jako nejlepší ze třídy, vyslán vést nemocnici v Murjevu, naprostém zapadákově daleko na sever od Moskvy …

(ČSFD)

Pojďte se mnou létat

Pojďte se mnou létat / Come Fly with Me

Navštivte jeden z nejrušnějších britských letištních terminálů z dílny tvůrců oblíbeného seriálu Malá Velká Británie, Matta Lucase a Davida Walliamse. Váš pohled na letiště a jeho personál už nikdy nebude jako dřív! Lucas a Walliams hrají téměř padesát postav od posádky na palubě, až k personálu u odbavovací přepážky, od paparazzi k pasažérům …

(ČSFD)

Simon's Cat

Simon's Cat

Minisérie krátkých animovaných komedií anglického malíře Simona Tofielda, který je vlastníkem čtyř koček. Kočka je velmi svérázné zvíře a právě zkušenosti ze společného života s těmito šelmami se Tofield snaží přenést vtipnou formou do krátkých videí.

(ČSFD)

Psychoville

Psychoville

Skupinu zdánlivě naprosto odlišných lidí spojuje jediná věc, zpráva, kterou dostali: Vím, co jsi udělal. Skupinu tvoří porodní asistentka, která věří, že panenka je živé dítě, alkoholik – jednoruký klaun, mladý muž posedlý masovými vrahy, trpaslík, který věří, že ovládá telekinezi a lakomý starý muž s největší sbírkou panenek na světě.

(ČSFD)

Doktor v domě

Doktor v domě / Doctor in the House

Bouřlivá šedesátá léta, sexuální revoluce, studentský život, lékařské prostředí, anglický humor - z těchto ingrediencí se snad ani nedá vyrobit špatný seriál. Zvlášť když na scénáři pracují i 'Monty-Pythoni' Graham Chapman a John Cleese. Dobrodružství studentů medicíny natočená na motivy populární románové série Richarda Gordona.

(ČSFD)

Idiot na cestách

Idiot na cestách / An Idiot Abroad

Ricky Gervais a Stephen Merchant říkají, že Karl Pilkington je kulatý, dutohlavý blbeček na úrovni šimpanze, klaun a idot. Ve skutečnosti jsou ale dobří přátelé. Jen si z něj rádi dělají legraci. A pořad Idiot na cestách je zatím nejdražší způsob, jak si z něj utahovat. Posílají ho zhlédnout nových sedm divů světa …

(ČSFD)

Hale and Pace

Hale and Pace

Dva přední angličtí komici, Hale a Pace parodují ve svých krátkých situačních scénkách uplně vše, co parodovat jde. Od Hippies, přes Hip hop až po Rock. Velmi oceňovaný seriál nezklame nikoho, kdo má rád anglický humor.

(ČSFD)