Trpaslicon | Hlavní sál


Hlavní sál

--- PROGRAM BUDE POSTUPNĚ DOPLŇOVÁN ---


Červený Trpaslík

Červený Trpaslík / Red Dwarf

Těžařská loď Červený trpaslík, tři miliony let v kosmu. Její posádka: Dave Lister, poslední žijící člověk; Arnold Rimmer, hologram Listerova mrtvého kolegy; Kryton – android série 4000 a tvor, který se na lodi vyvinul z kočky.

(ČSFD)

Poslední odměna

Poslední odměna

Filmová adaptace stejnojmenné povídky slavného spisovatele Terryho Pratchetta, která jako absolventský film studentů Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku vznikla v roce 2013 pod režijní taktovkou Ladislava Plecitého. Příběh se točí okolo úspěšného spisovatele fantasy románů Kevina Jareše (Jarek Hylebrant). Ten, ačkoliv se na první pohled může zdát, že mu v jeho slávě a bohatství nic nechybí, prochází krizí středního věku, řeší problémy se svojí partnerkou (Lenka Zahradnická) a chamtivým agentem (Tomáš Matonoha). Proto se rozhodne k radikálnímu kroku a napíše poslední knížku, ve které nechá zemřít fanoušky milovanou ústřední postavu své fantasy série – Barbara Erdana (Marko Igonda). Velmi záhy se ale ukáže, že zbavit se Erdana nebude tak jednoduché.

(ČSFD)

Letem seriálovým světem

Letem seriálovým světem

Přednášející: John McClane

Jaké seriálové novinky by vám neměly uniknout a kterým se radši vyhnout? Které seriály ztrácí dech a které bodují i po letech? Dvě hodiny, kde se dozvíte všechno o amerických i britských seriálech.

Mistrovství světa v zírání

Mistrovství světa v zírání

Moderuje: Viky

Jediné mrknutí a je po všem! Přijďte poměřit své síly v tomto Sportu s velkým "S" s největšími borci světa! Nejen pro fanoušky seriálu Velkovlak.

Beseda s Janem Kantůrkem

Beseda s Janem Kantůrkem

Moderuje: Hadati

Kdo z lidí, co se alespoň trochu zajímá o fantasy knihy, nezná humoristické romány Terryho Pratchetta? Zeměplochu zná každý. A kvalita knih také záleží na kvalitě překladatele. Poznejte lépe českého překladatele knih Terryho Pratchetta Jana Kantůrka, který se naučil číst anglicky se slovníkem v ruce, a který sira Pratchetta vyděsil, když si k jejich rozhovoru přizval tlumočníka. Sám Terry Pratchett však později uznal, že je jedním z nejlepších překladatelů jeho díla.

Pekelně ostrý výlet: reportáž z britského Trpasliconu

Pekelně ostrý výlet: reportáž z britského Trpasliconu

Přednášející: Kryton a Marty

V květnu 2013 se dva obyčejní čeští fanoušci, vyšinutý android a hnusný plesnivý povidlo, vypravili do Británie. Nejprve obhlédli Londýn a pak se vydali do Birminghamu, města, které by bylo mnohem nudnější než palubní časopis belgických aerolinií, nebýt jedné věci. Občas se tam na víkend usadí Dimension Jump. A s ním i posádka Červeného Trpaslíka. Povíme vám o tom, jak oficiální sraz fanoušků vypadá. A taky vám můžeme ukázat fotky, po kterých se vám protočí panenky.