Britcom

Black Books

Black Books

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí.

Přednášející: Kníže Vladivoj

Misfits

Misfits

Následkem podivné bouře je skupina outsiderů vykonávajících veřejně prospěšné práce obdařena zvláštními schopnostmi. Chránění druhých? Boj dobra se zlem? Záchrana světa? Ale kdeže…

Přednášející: Lady Alex

Jistě, pane ministře; Jistě, pane premiére

Jistě, pane ministře; Jistě, pane premiére

Vznikl nápad, zda by mohl být vyžadován váš krátkodobý zájem, až se čas naplní, když budou všechny faktory sečteny, aby mohl být ze strany fyzické osoby, již by autor těchto řádek musel v rozhovoru označit zájmenem v první osobě jednotného čísla, splněn rozhodně nijak nepříjemný závazek strukturovaného představení, nikoliv v našich končinách neznámého, ze země Albionu pocházejícího, v televizi promítaného komediálního seriálu situovaného v prostředí londýnského Westminsteru, jenž je však stále aktuální i v našem skromném prostředí.

Přednášející: Vojta Nitra

Simon's Cat

Simon's Cat

Minisérie krátkých animovaných komedií anglického malíře Simona Tofielda, který je vlastníkem čtyř koček. Kočka je velmi svérázné zvíře a právě zkušenosti ze společného života s těmito šelmami se Tofield snaží přenést vtipnou formou do krátkých videí.

Přednášející: Barbucha

Poznávání Pythonů z ještě větší dálky, aneb Rozšířeně o Pythonech

Poznávání Pythonů z ještě větší dálky, aneb Rozšířeně o Pythonech

Kdo je Monty Python? Kde se vzal? Kdo ho stvořil? A jak to, že se stal slavným? Aneb o britské komediální skupině vážně i nevážně a možná trochu i o něčem, co s ní souvisí jen vzdáleně. A jako bonus? Jak to s Monty Pythonem vypadá vlastně teď?

Přednášející: Le fille Ash

Recyklované střípky díla Rickyho Gervaise

Recyklované střípky díla Rickyho Gervaise

Výběr z hroznů let 2013–2015. Přijďte se znovu podívat na odborně komentovanou kontroverzní tvorbu jednoho z nejslavnějších britských komiků vůbec. A nebude nouze ani o Stephena Merchanta a Karla Pilkingtona.

Přednášející: Johny_G

Ali G

Ali G

Nekonvenční, vulgární, urážlivý, a tak trochu magor. Lidé ho buď nesnášejí, nebo milují. To je Ali G. Pro každého znamená něco jiného, ale všechny zvedá ze židle.

Přednášející: xFelix

Mighty Boosh

Mighty Boosh

Kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru.

Přednášející: Barbucha

Tenká modrá linie

Tenká modrá linie

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický „pohlavek“.

Přednášející: Viky

Noel Fielding's Luxury Comedy

Noel Fielding's Luxury Comedy

Divák se ocitá v červeno-modré džungli, kde ve velmi alternativním bytě na stromě nad rejnočím akváriem žije Noel se svým sluhou Smoothem (Michael Fielding), uklízečem Andym Warholem (Tom Meeten) a kamarádkou Dolly (Dolly Wells). Podstata seriálu je však velmi epizodická a tak tu kromě výše zmiňovaných postav můžete narazit opravdu na cokoli a kohokoli, neboť fantazii se tu meze nekladou.

Přednášející: Barbucha

Jak na Sherlocka: Skryté kódy a šifry

Jak na Sherlocka: Skryté kódy a šifry

Viktoriánský speciál nezklamal a opět nastolil mnoho hádanek. Avšak pozornému divákovi poskytl také nástroje k jejich rozlousknutí. Nejste si jistí, co se nám tvůrci seriálu vlastně snaží říct? Zastavte se na našem vylepšeném rychlokurzu dedukce BBC Sherlocka.

Přednášející: Josie a Štefka

Sherlock a viktoriánská nevěsta: Co tím chtěl básník vlastně říci?

Sherlock a viktoriánská nevěsta: Co tím chtěl básník vlastně říci?

Nejnovější epizoda britského seriálu Sherlock zamotala mnoha divákům hlavu, na nás si ale nepřijde. Přijďte si poslechnout nejenom, čeho jsme to tedy byli svědky, ale i jakou slavnou scénu z kánonu tvůrci s radostí napravili, co symbolizuje znaková řeč a jak je to s tím feminismem.

Přednášející: Josie a Štefka

Historie drog v Británii

Historie drog v Británii

Drogy tu s námi byly vždycky, ale žádná ze zemí s nimi nemá tak bohatou a zajímavou historii jako je Velká Británie. S nadsázkou si rozebereme jednotlivé typy drog i období, v kterých se do VB dostaly. Zmíňka také padne o samotných britských seriálech a do jaké míry se v nich drogová minulost VB otiskla.

Přednášející: Kayky Minor

Vzpomínka na Alana Rickmana

Vzpomínka na Alana Rickmana

V lednu nás nečekaně opustil jeden z nejvýraznějších britských herců Alan Rickman. Připomeňte si s námi jeho život i ty nejkultovnější role, kterými se nesmazatelně zapsal do filmové historie.

Přednášející: Ziina + Lucy Leveller

Hale and Pace

Hale and Pace

Dva přední angličtí komici, Hale a Pace parodují ve svých krátkých situačních scénkách uplně vše, co parodovat jde. Od Hippies, přes Hip hop až po Rock. Velmi oceňovaný seriál nezklame nikoho, kdo má rád anglický humor.

Přednášející: Sybok


Mediální partner: vanili.cz