Doctor Who

Zahájení linie + DW kvíz

Zahájení linie + DW kvíz

Úvodní zahájení doktorovské linie a následný kvíz z prostředí Doctora Who.

Přednášející: Phoenix1986 & Gomi

The Husbands of River Song

The Husbands of River Song (10x00)

Jsou Vánoce a Doktor se přede všemi těmi koledami a žertovným parožím skrývá na odlehlé pozemské kolonii. Když ho ale havarovaná loď požádá o pomoc stane se součástí posádky River Songové a spolu s ní se vypraví na zběsilou honičku napříč galaxií. Král Hydroflax zuří a jeho obří robotický strážce se vymyká kontrole a je jim na stopě! Může tohle Nardole přežít? A kdy River Songová konečně zjistí, co je vlastně Doktor zač?

Brigadýr Alistair Gordon Lethbridge-Stewart

Brigadýr Alistair Gordon Lethbridge-Stewart

Postava neodmyslitelně spjatá s fenoménem Doctor Who. Velitel UNIT, spolupracovník Doctora, otec Kate a voják každým coulem. Objevil se již za časů Druhého Doctora a v obnovených sériích je mnohokrát zmiňován a vzpomínán. Kdo tento muž byl a jak zasáhl do dění DW univerza. Zmíněny budou lehce i jeho audio a knižní příběhy.

Přednášející: Tar-ara Istandil

Blink

Blink (03×10)

Tvůj život na tom závisí. Nemrkej! Ani nemrkni. Mrkni a jsi mrtvá. Jsou rychlí. Rychlejší, než si myslíš. Neotáčej se, nekoukej jinam a nemrkej! Hodně štěstí...Evergreen našich conů a DW linií již brzy na vaší sítnici!

Doctor za volantem

Doctor za volantem

V dějinách seriálu se vyskytlo mnoho vozidel, z nichž některá stojí za podrobnější zmínku. Věděli jste, že Bessie byla prodávaná jako stavebnice? Že Sarah Jane jezdila v jednom z nejelegantnějších sportovních vozů své doby? Anebo jak došlo k poškození létajícího autobusu z „Planet of the Dead“?

Přednášející: Jiří „Trigatron“ Linhart

Chameleon Circuit

Chameleon Circuit

Znáte je? Ne? Nevadí… Přijďte se dozvědět něco o skupině, která hraje o Doktorovi, Dalecích a společnících. Kdo je zná, může zjistit věci, o kterých něměl tušení nebo si přijít poslechnout oblíbené písničky.

Přednášející: Anet

Biologie Gallifrey

Biologie Gallifrey

Zajímalo vás někdy, co na Gallifrey žije kromě Pánů Času? No, zkráceně - kde co. A jak se vlastně biologicky liší Páni Času od lidí? No, zkráceně - kde čím. Přijďte se podívat na přednášku, která možná nebude moc vážná, ani nepůjde až tolik do hloubky, ale poskytne vám třeba inspiraci do doctorovských povídek, pobaví vás roztodivnými druhy zvířat, (krysa s patnácti nohama a tak dále) nebo nasadí brouka do hlavy. Možná doslovně.

Přednášející: Anna „Miremel“ Kratinová

Dalekové aneb Proč se jich (ne)bát

Dalekové aneb Proč se jich (ne)bát

Zajímavosti o nejobávanější rase ve Whoniversu. Jak vypadá Dalek z detailu a co tam dělá ten zvon? Jaké jsou možnosti Daleka porazit? …a další konvenční i nekonvenční informace.

Přednášející: Dalek

Cestovatelé v čase

Cestovatelé v čase

Je v dnešní době cestování v čase nemožné? Podívejme se na to od teorie po "skutečnost", kterou si ukážeme na příkladech. Součástí bude i minidiskuze.

Přednášející: Lucy Leveller

Jack Harkness

Jack Harkness

Jack a jeho timeline, jedna veliká a komplikovaná součást Whoniversa se spoustou tajemství. Nejzajímavější okamžiky jeho života chronologicky popořádku.

Přednášející: Lucy Leveller

Peter Capaldi – vše, co o něm (ne)víte

Peter Capaldi – vše, co o něm (ne)víte

Přednáška zaměřená jak na Petera Capaldiho osobně, zajímavosti z jeho života, ze světa filmu, seriálů, tak i na postavy, které v nejznámějších filmech a seriálech ztvárnil. Trochu si je přiblížíme, koukneme na ukázky. Třeba si povíme i zajímavosti z natáčení, které (ne)známe.

Přednášející: Veronika „Jessica“ Hnízdilová

Co chtěl Doktor říct Rose?

Co chtěl Doktor říct Rose?

Už od roku 2008 se whoviané po celém světě dělí na tři tábory. Na ty, kteří věří, že Doktor chtěl Rose vyznat lásku, na ty, kteří to odmítají a ty, kterým je to jedno. Pojďme se sejít a definitivně tuhle otázku rozlousknout. Povíme si argumenty pro všechny relevantní tábory a nakonec se zeptáme i vás. A kdo ví… třeba přijde i Doktor…

Přednášející: Phoenix1986 & Sisyfa

Technologie Pánů času

Technologie Pánů času

Jaká udělátka stvořili Páni času, jak to (ne)funguje, kde se to (ne)používá, jak to vypadá (či nevypadá, třeba v případě maskovacích zařízení) a odkud to lze vyhrabat. Oko Harmonie, „něco“ Rassilonovo a další vymoženosti.

Přednášející: Tar-ara Istandil

To nejlepší od fanoušků DW

To nejlepší od fanoušků DW

Nemáte čas lítat po internetu? Přijďte se podívat na strhující či vtipná videa a obrázky ze světa DW. Vše během jednoho přednáškového času.

Přednášející: Dalek

Plačící andělé a kvantová mechanika

Plačící andělé a kvantová mechanika

Plačící andělé jsou jedněmi z hlavních monster obnoveného seriálu. Jejich základní vlastností je, že když je vidíme, nehýbou se. Jejich chování je zjevně volně inspirováno zákonitostmi kvantové fyzikální teorie a odpovídajícího procesu pozorování. Co ale říká kvantová teorie o světě doopravdy?

Přednášející: Pavel Vachtl

50th Anniversary special – The Day of the Doctor

50th Anniversary special – The Day of the Doctor

Každý má tajemství. Některá z nich nás však pronásledují tak dlouho, dokud jim nejsme nuceni čelit. Někdo jednou za život… Někdo dvakrát… Naráz…

Turnaj o klíč k TARDIS

Turnaj o klíč k TARDIS

Chceš cestovat časem a prostorem? Myslíš, že máš všechny předpoklady jít s Doktorem vstříc dobrodružství? Neváhej a přihlas se! Projdi výzvami, které otestují tvoji odvahu, důvtip a další vlastnosti, které společník potřebuje. Poraz ostatní a vyhraj klíč k TARDIS a lákavé ceny.

Přednášející: Rayne

That's it, I'm afraid.

That's it, I'm afraid.

Máte ten nejlepší odhad ve svém okolí? Dokážete přesně určit, který příběh je obecně považovaný za nejlepší/nejhorší nebo, který Doktor nosí dle ostatních ty „nejcoolovější“ boty? Pak je tato týmová hra ve stylu pořadů jako je „Pět proti pěti“ apod. právě pro vás. Sestavte svůj tým a přihlaste se. Týmy můžete přihlašovat do 7. března na e-mailu: info@whocon.cz, popřípadě (pokud zbude prostor) do soboty 12. března (18h), a to osobně v prostorách linie DW. Týmy jsou pětičlenné.

Přednášející: Phoenix1986 & Blackthunder

Jak se nám to (ne)povedlo

Jak se nám to (ne)povedlo

Pojďte s námi podebatovat o tom, co se vám líbilo/nelíbilo a co byste napříště změnili/zachovali a vůbec zahledět se do budoucna.

Přednášející: Phoenix1986 & Gomi


Mediální partner: vanili.cz