Hlavní sál

Dimension Jump 2015

Dimension Jump 2015

Přijďte se podívat na to, jak probíhá Dimension Jump, sraz fanoušků Červeného Trpaslíka ve Velké Británii! O vlastních zážitcích vám bude vyprávět organizátor Trpasliconu, který se tohoto zahraničního conu osobně zúčastnil.

(promítání fotek s komentářem)

Přednášející: Marty

Proč netočit seriál - aneb zábavné vzdělávání s Draky a Rimmerem

Proč netočit seriál – aneb zábavné vzdělávání s Draky a Rimmerem

Napadlo vás někdy při sledování svých oblíbených televizních seriálů, že byste si chtěli napsat a natočit vlastní? Ušetřete si slušnou dávku psychoteroru a přijdte si poslechnout čerstvé zkušenosti Draky a Rimmera, kteří vám objasní, proč je to zatraceně pitomej nápad. Přednáška může obsahovat videostopy pilotů.

Naříkají: Draky a Rimmer

Mistrovství ČR v zírání

Mistrovství ČR v zírání

Jediné mrknutí a je po všem! Přijďte poměřit své síly v tomto Sportu s velkým „S“ s největšími borci světa! Nejen pro fanoušky seriálu Velkovlak.

Moderuje: Viky

Jídlo! Povídám, jídlo!

Jídlo! Povídám, jídlo!

Jak se stravuje na Červeném trpaslíkovi? Která jídla jsou nejoblíbenější a která vás naopak dokážou zabít? Co je to brukev? Přednáška o jídle s ochutnávkou toho nejlepšího. „Ááá, je mi, jako kdybych měl rodit.“

Moderuje: Pedro a Mara

Beseda s Janem Kantůrkem

Beseda s Janem Kantůrkem

Vydejte se s Janem Kantůrkem na procházku po Zeměploše i jiných světech Terryho Pratchetta a zjistěte, co nás tento rok čeká za nově přeložené knihy.

Moderuje: Hadati

Stuck in the Dwarf

Stuck in the Dwarf

Přednáška je v angličtině, bez tlumočníka.

Scott Lee Hansen Is a fan Of Doctor Who, but when Doctor Who stopped his empty Geekdom was filled by the Unexpected Indie Comedy Hit Red Dwarf. Red Dwarf filled the void and helped him get through those difficult mid twenties and taught him the delights of Vindaloo and Not washing for weeks. www.scottleehansen.com.

Přednášející: Scott Lee Hansen

Cestování časem: Sci-fi a realita

Cestování časem: Sci-fi a realita

Ve sci-fi se často můžeme setkat s různými typy cestování časem a s paradoxy, ke kterým by mohlo docházet. V přednášce se seznámíme s fyzikálními principy, na nichž by mohlo být cestování časem založeno. Zamyslíme se nad reálností takového cestování do minulosti i do budoucnosti. Mohou paradoxy při cestování časem nastat, nebo jde jen o myšlenkový experiment?

Přednášející: Vítězslav Škorpík

Soutěž v maskách. Dokument „Začátek“. VIP večer s dabéry.

Soutěž v maskách. Dokument „Začátek“. VIP večer s dabéry.

V soutěži masek představíme rozličné kostýmy od Červeného trpaslíka, přes jiné britcomy, až po Doctora Who, Zeměplochu a jiné ve Velké Británii vytvořené světy science fiction a fantasie. Premiérově vám představíme další z nově otitulkovaných bonusů Červeného trpaslíka „The Beginning“. Již z názvu dokumentu lze odvodit, že pojednává o tom, co se dělo předtím, než zazněla první klapka seriálu, a co krátce po ní následovalo. Na závěr tohoto bloku pak pohlédneme do tváří dabingovým démonům a okusíme akustické mučení.

Rocky Horror Picture Show

Rocky Horror Picture Show

Kuriózní parodie na béčkové horrory s trochou sci-fi a rockové muziky, která vznikla podle již 25 let úspěšného britského muzikálu. Je to taková erotická noční můra, která neuznává žádné hranice. Film i muzikál se záhy po uvedení staly kultovním hitem. Půlnoční promítání se navíc vyznačuje zapojením publika pomocí zpěvu, tance a různých rekvizit. Pokud se chcete aktivně zapojit, přečtěte si tento návod.

Moderuje: Rausek

Asteroidy: Věda. Zdroje. Zkáza?

Asteroidy: Věda. Zdroje. Zkáza?

Asteroidy jsou v poslední době zmiňovány převážně v souvislosti s hromadnými vymíráními a se ziskem nerostných surovin, zejména pro potřeby kolonizace vesmíru. Na tuto problematiku se podíváme očima současného vědeckého poznání, ale budeme se věnovat i vzniku a vývoji sluneční soustavy. Zanikne lidstvo následkem dopadu asteroidu?

Přednášející: Vítězslav Škorpík


Mediální partner: vanili.cz