TRPASLICON

Festival britského humoru, sci-fi a fantasy | 5.–7. března 2010, Praha - Chodov

Seriály

Červený Trpaslík

Červený Trpaslík (Red Dwarf)

Těžařská loď Červený trpaslík. Tři miliony let v kosmu. Její posádka: Dave Lister - poslední žijící člověk, Arnold Rimmer - hologram Listerova mrtvého kolegy, kocour - tvor, který se na lodi vyvinul z kočky a android série 4000 Kryton. Letos včetně "nových dílů" televize Dave "Zpátky na Zem". (ČSFD)

Black Books

Black Books

Black Books, antikvariát Bernarda Blacka, kde dostanete pořádně vynadáno, když si chcete koupit knížku a možná vám i namlátí, je místem veškerého dění seriálu. Bernard nesnáší knihy nerad je prodává i kupuje nejvíc ze všeho nesnáší zákazníky, kteří si k němu přijdou knihu koupit. (ČSFD)

The Big Bang Theory

Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)

Leonard a Sheldon jsou fyzici. Leckdo by je označil za šprty, ale v dnešní době je daleko přesnějším označením "geek". Žijí ve svém vlastním světě a ten reálný jim nic neříká. To se změní s příchodem nové sousedky, krásné blondýny Penny, obyčejné holky, pro kterou je svět Leonarda a Sheldona úplně cizí... (ČSFD)

How Not To Live Your Life

How Not To Live Your Life

Don je naprostý povaleč a budižkničemu. Jednoho dne zdědí po své babičce obrovský dům včetně služebníka. Aby měl na další výdaje najde podnájemníka - překrásnou ženu svých snů Abby. Bohužel ta má snoubence a tak se Don snaží Abby přebrat.
(ČSFD)

Misfits

Misfits

Britská odpověď na HEROES, která je podána s anglickou chladností, cynickým humorem a politickou a morální nekorektností. Série MISFITS sleduje osud pěti teenagerů, kteří po zásahu bleskem během podivné bouře zjistí, že s nimi není něco v pořádku... (ČSFD)

Flight Of The Conchords

Flight Of The Conchords

Flight of the Conchords je duo z Nového Zélandu - Bret McKenzie and Jemaine Clement. Oficiálně o sobě říkají, že jsou novozélandské čtvrté nejpopulářnější folk-parodující duo nebo že na Novém Zélandu vynalezli rap (jejich folk-ghetto přezdívky jsou Rhymenoceros a Hiphopopotamus)...(ČSFD)

A Bit of Fry and Laurie

A Bit of Fry and Laurie

Stephen Fry a Hugh Laurie společně napsali a uplatnili svůj břitký intelektuálský humor v komediální britské "sketch show" A Bit of Fry & Laurie. Seriál vysílala BBC v letech 1989-1995. Byly natočeny celkem čtyři série po 6-7 epizodách
(ČSFD)

Jeeves and Wooster

Jeeves and Wooster

Po A Bit of Fry and Laurie se dvojice ryzích Angličanů vrhla na novou adaptaci povídek P.G.Woodhouse. Vznikl z toho příjemný retro-seriál s typickým britským humorem (nejen o stavovských rozdílech). Pán i sluha se výborně doplňují...
(ČSFD)

Scrubs

Scrubs

Americký seriál o bizarních zkušenostech novopečeného lékařského praktikanta Johna "JD" Doriana. Při jeho práci v nemocnici přeplněné nepředvídatelnými existencemi se dostává do spousty vtipných situací. Ať už se potýká se svými kolegy, nadřízenými či pacienty, vždy je o zábavu postaráno... (ČSFD)

Moje rodina

Moje rodina (My Family)

Taková normální rodinka: to jsou Harperovi. Misantropický a flegmatický stomatolog a otec Ben, kterého nic nezajímá, kontrolou posedlá a puntičkářská Susan a jejich děti. Poněkud přitroublý Nick, povrchní Janey a nejmladší Michael - ze začátku inteligentní šprt, později antisociální, cynický vypočítavec. (ČSFD)

Ať jedí koláče!

Ať jedí koláče! (Let Them Eat Cake!)

Píše se rok 1782. Nemorální Colombine, hraběnka de Vache, žije a intrikuje v paláci ve Versailles na dvoře Ludvíka XVI. Jejími nohsledy jsou otrlá služebná Lisette a sluha Bouffant. Donášejí královně Marii Antoinettě a všemožně se snaží pokořit hraběnčinu úhlavní nepřítelkyni, madam de Plonge. (ČSFD)

Naprosto dokonalé

Naprosto dokonalé (Absolutely Fabulous)

Je jim sice přes čtyřicet, ale jejich okolí se často nestačí divit tomu, co je napadne. Jennifer Saundersová a Joanna Lumleyová v úžasně zábavném komediálním seriálu o němž diváci i kritici soudí, že existují jen dvě slova, která ho vystihují: "Naprosto dokonalé!".
(ČSFD)

Vikářka z Dibley

Vikářka z Dibley (The Vicar of Dibley)

Ospalá anglická vesnička Dibley ožívá, když místo zdejšího vikáře přebírá svérázná Dawn French. Pro herečku, kterou můžete znát ze seriálu Ať jedí koláče, tuto roli napsal Richard Curtis.
(ČSFD)

Stopařův průvodce galaxií

Stopařův průvodce galaxií
(The Hitchhiker's Guide to the Galaxy)

Arthur Dent je obyčejný, celkem nudný Pozemšťan, který nemá rád čtvrtky. Byl by jím i navždy zůstal, kdyby se neukázalo, že jeho nejlepší přítel Ford Prefect je mimozemšťan a planeta Země stojí v cestě výstavbě nového hyperprostorového obchvatu... (ČSFD)

Hotýlek

Hotýlek (Fawlty Towers)

Hotýlek je kultovní britský sitcom BBC. Napsal jej John Cleese společně se svou tehdejší ženou Connie Booth. Proslulost tohoto pořadu je tak veliká, že se několikrát umístil na vrcholku anket o nejlepší britské komediální seriály a předstihl i takové klasiky jako Doctor Who nebo Monty Pythonův létající cirkus. (wikipedie)

Klub Terryho Prachetta