– „Eso, potřebujeme najít nějaký blízký rozměr.“
– „Rozumím, počítači. Připrav se k přeskoku.“

– „Kde to jsme?“

Trpaslicon 2018

Jsme na Základní škole Květnového vítězství, léta páně 2018. Od 16. do 18. března se tu koná 16. ročník Festivalu britského humoru, sci-fi a fantasy Trpaslicon.

„Tolik času obvykle strávím milováním.“

Nachystejte květináče, na Vánoce jsem zpátky

V tělocvičně porozumíme vířící singularitě a promítneme si to nejlepší z rudého drobka. Přijdou dabingoví frajeři a polijí se javorovým sirupem.

V souběžné linii Britcom oceníme nejzdatnější seriálové zástupce Spojeného království.

Ve třetím bloku Sci-fi a fantasy prozkoumáme různé varianty potenciálních budoucností a realit a jedenadvaceti salvami poctíme památku Terryho Pratchetta.

V herně zkřížíme prezervativy při volejbale přes jégrovky s nafouknutým kondomem, prověříme své jícny pojídáním pálivých toastů a uvolníme tu divokou sílu, co v nás dříme.

– „Co budete žádat, když vyhrajete?“
– „Noc a den v lůžku tvé drahé paní.“

Dostaveníčko v časoprostoru

Trpaslicon propukne v pátek 16. března v 19 hodin v ZŠ Květnového vítězství v Praze na Chodově. Buď sem můžete přiskočit z jiné dimenze, nebo přijet z metra C Háje autobusy č. 154, 170, 197 nebo 203 do zastávky Brechtova (zobrazit na mapě).

„Každej vůl ti nadlítne nad černou díru, pak lopingem kolem vířící singularity při dvojnásobku rychlosti světla a nakonec vypálí z kolabující zóny. Ale jenom skutečnej hrdina se odváží do pražské MHD.“

O delikatesy, jako kuřecí vindaloo nebo polévka gazpacho, se tradičně postará bufet U Piráta Luigiho. Jeho pochoutky nemají obdoby.

Hlavy složíte ve vlastních spacácích v tělocvičně a ve třídách.

„Trhnu mu vaz, když se nebude koukat.“

Vstup ve vlastních přezůvkách nebo na krokodýlích surfech. Ve škole je zakázáno konzumovat alkohol s výjimkou klasických estonských vín.

Vpadněte neohlášeně a přispějte na místě 350 Kč na malého Tomíka.

Nebo vyplňte přihlášku a zaplaťte předem na účet jen 300 Kč.

Pokud máte takovou ránu, že by se vás lekli i na konferenci o science fiction, doporučujeme, abyste byli k ostatním ohleduplní a přišli raději v masce. Přestrojení za něco z britské seriálové provenience nebo Pratchettovy Zeměplochy získáte dalších 50 Kč slevu na vstupném a možnost soutěžit v soutěži masek o cenné zbytečnosti.

Pokapejte Facebook citrónem a vrazte ho někomu do oka

Máte-li jakýkoli dotaz, poslužte si v diskusi nebo na e-mailu vehali@discworld.cz.

Šiřte hrdinský odkaz pomocí facebookové události. Všichni začínáme jako nerdi na conech a končíme jako motýli.

„A nepřišel bys, kdybych se polil čatní?“

Soutěž masek

I letos se můžete zúčastnit oblíbené SOUTĚŽE MASEK. Tříčlenná porota bude sestavena z fanoušků s širokým rozsahem znalostí britských seriálů. Doporučujeme přihlásit se do soutěže předem, ale není to povinné, lze se rozhodnout přímo na Trpasliconu. Porota nejlepším maskám udělí OCENĚNÍ za originalitu (kostým, který se na Trpasliconu ještě neobjevil a zaujme svým provedením), za věrnost originálu (jak moc se soutěžící podobá své předloze) a za představení svého kostýmu (využití kostýmu ve scénce). A nebude chybět ani DIVÁCKÁ SOUTĚŽ.

Přihlášky nebo případné dotazy na pravidla pište na e-mail Tezi.S@seznam.cz. Podotýkáme, že níže uvedená pravidla se pro letošní Trpaslicon nebudou měnit. Návrhy na změnu pravidel pište až po skončení Trpasliconu.

Pravidla soutěže masek