– „A Kloister dal Frankensteinovi svatá písma, v nichž se praví: ‚Ti, kdož jsou moudří, rozluští význam těchto slov, kterážto zněla:
Sedm ponožek, jedna košile.‘“
– „To je můj seznam pro prádelnu! Vystlal sem košík svý kočky seznamem pro prádelnu!“
– „Modročapkáři ho považovali za mapu hvězdné oblohy, která je zavede do země zaslíbené.“
– „Žádná mapa, to bylo moje špinavý prádlo.“

Trpaslicon 2019

A Kloister děl: „Hle, zavedu vás na Chodov a tam uspořádáme Trpaslicon, festival britského humoru, sci-fi a fantasy, kde budou přednášky, workshopy, zábavné hry a hojnost všelijakých dalších pořadů. Ba i malé památeční odznáčky. A účastníci nechť nosí čapky na znamení vznešenosti, ano, ačkoli budou z barevného papíru a na vrcholku je bude zdobit roztomilý šíp.“

Svatá písma praví, že toto proroctví dojde naplnění mezi 15. a 17. dnem měsíce března léta páně 2019 v ZŠ Květnového vítězství v Praze na Chodově.

– „Chceš říct, že válčili kvůli tomu, jestli budou čapky v bistru červený nebo modrý?“
– „Ano. Většina z nich v těchto bojích zahynula. To je pitomost, co?“
– „Neděláš si srandu? Měly bejt zelený.“

Nemám nejmenší zájem čichat něco, co nám chtějí sdělit přednášející!

Po intenzivním zkoumání, čárka, programu Trpasliconu, čárka, je jisté, čárka, že hlavní blok bude věnován, čárka, seriálu Červený trpaslík, čárka, zlatým hřebem pak, čárka, budou, čárka, dabéři nevídaného intelektu, dvojtečka. Doufejme, že nám dokáží poradit s interpunkcí.

V linii Britcom nám naši svatí mudrcové názorně předvedou, co si inteligentní opice z Británie představují pod pojmem humor. Pravděpodobně něco z pera slavného Wilfrieda Shakespeara.

V linii Sci-fi & fantasy prodiskutujeme možnost existence vesmírných příšer, klingonských lodí a blonďatých koček s drdolem na hlavě, co říkaj: „Ukaž mi ještě ten pozemský zvyk líbání!“ Dojde i na quagárské válečníky a vesmírné želvy.

Svou náboženskou horlivost si budete moci vybít v herně, kde místo svatých válek uspořádáme přátelská utkání v tradičních náboženských hrách, jako jsou šipky na kozatou rosničku či volejbal přes jégrovky s nafouknutou ochranou proti početí.

– „No, a mě pak jakoby hibernovali. Měl jsem tak bejt 18 měsíců, ale probral jsem se až za tři miliony let.“
– „Zaspal jsi? To já taky.“

Zapíšu si to do diáře. 12:30 – oběd s bohem.

Trpaslicon započne v pátek 15. března v 19 hodin v ZŠ Květnového vítězství v Praze na Chodově. Následujte hvězdná znamení podle Kloistrova svatého textu, nebo přijeďte z metra C Háje autobusy č. 154, 170, 197 nebo 203 do zastávky Brechtova.

„Smysl mé existence je udělat ti teplý, namazaný, výtečný toast. Když žádný nechceš, moje existence nemá žádný smysl. Toastuju, tedy jsem.“

Dal by si někdo toust? V našem dokonale funkčním ztvárnění chrámu jídla na Fušálu budete moci okusit nejen tousty, ale také párky, chutné koblížky i hojnost všemožných dalších laskomin.

„Co kdyby sis přečet svou košili, Listere? To je zřejmě román od Victora Huga.“

Boží slovo zcela zakazuje znesvěcení svaté půdy špinavou obuví. Vstup tedy bude povolen pouze bosým věřícím, popř. těm ve stylové domácí obuvi. Též je přísně zakázána konzumace alkoholu s výjimkou obětin a předem schválených náboženských obřadů.

Ti z vás, kteří konvertují až na místě, budou nuceni zaplatit dobrovolný příspěvek církvi ve výši 350 Kč.

Spaste svou duši v předstihu v našem online formuláři a zaplaťte pouze 300 Kč.

V případě, že nejste půvabná mimozemšťanka s dlouhými zelenými vlasy a šesti ňadry či nejste tak pohlední a krásní jako já, se pokuste zakrýt své nedokonalosti maskou inspirovanou některým z britských seriálů či Úžasné Zeměplochy. Taková snaha bude odměněna slevou na dobrovolném příspěvku ve výši 50 Kč.

Má-li událost smysl, má smysl na ni přijít. Nemá-li, nechte Rimmera, ať ji dá na Facebook.

Máte-li jakékoliv náboženské dotazy, pište nám do posvěcené diskuze či na email naší svaté matky koblih vehali@discworld.cz.

Šiřte naše slovo pomocí facebookové události.

„Chceš se jen nade mnou vytahovat. Já jsem mohl být Bůh, mít lepší životní start a hned zkraje zabodovat v show byznysu jako ty.“

Soutěž masek

I letos se můžete zúčastnit oblíbené SOUTĚŽE MASEK. Tříčlenná porota bude sestavena z fanoušků s širokým rozsahem znalostí britských seriálů. Doporučujeme přihlásit se do soutěže předem, ale není to povinné, lze se rozhodnout přímo na Trpasliconu. Porota nejlepším maskám udělí OCENĚNÍ za originalitu (kostým, který se na Trpasliconu ještě neobjevil a zaujme svým provedením), za věrnost originálu (jak moc se soutěžící podobá své předloze) a za představení svého kostýmu (využití kostýmu ve scénce). A nebude chybět ani DIVÁCKÁ SOUTĚŽ.

Mezi výhrami na vás čeká i organizátorské tričko Trpasliconu 2019.

Přihlášky nebo případné dotazy na pravidla pište na e-mail Tezi.S@seznam.cz. Podotýkáme, že níže uvedená pravidla se pro letošní Trpaslicon nebudou měnit. Návrhy na změnu pravidel pište až po skončení Trpasliconu.

Pravidla soutěže masek