Důležité

! PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA AKCI !

Co je Trpaslicon: Trpaslicon je festival, který je zaměřen na britskou seriálovou, filmovou a knižní tvorbu, zejména na britský humor, sci-fi a fantasy. Stěžejním britcomem je Červený trpaslík, podle kterého je tato akce pojmenována. Osmnáctý ročník Trpasliconu bude na téma dílu Červeného trpaslíka „Lepší než život“. Podrobnosti o programu.

Kdy se koná: 24. září 2021 od 19:00 hod. – 26. září 2021 do 12:00 hod., dá-li koronavirus. Prostory Trpasliconu budou pro návštěvníky otevřeny hodinu před začátkem programu, tedy v pátek od 18:00 hod. Budova se uzavírá hodinu po skončení oficiálního programu, tedy v sobotu a v neděli, ve dvě hodiny ráno. V sobotu a v neděli se budova otevírá v osm hodin ráno.

Kde se koná: ZŠ Květnového vítězství, Květnového vítězství 1554/54, Praha 4 - Chodov (mapa).

Na akci budeme respektovat platná protiepidemická opatření a prosíme o to i všechny účastníky. Porušení platných opatření bude znamenat vyloučení z akce bez náhrady.

Vstupné:

Vstupné na celý víkend činí 350 Kč.

Elektronická přihláška zde, vstupné je nutné zaplatit na účet Trpasliconu nejpozději do 19. 9. 2021.

Pokud zbyde volná kapacita, vstupné na místě činí též 350 Kč.

Elektronické přihlášení bez včasné platby neslouží jako rezervace vstupenky. Počet vstupenek na celý Trpaslicon 2021 je omezen na 400. Pro vstup pouze v pátek nebo pouze v neděli není třeba se přihlašovat ani platit předem, vstupné je 150 Kč na místě.

Slevy na vstupném:

100 Kč pro řádné (platící) členy Klubu Terryho Pratchetta a Fanclubu Doctor Who.

Přednášející a hosté mají na Trpaslicon vstup zdarma.

Vracení vstupného:
V případě, že až po zaplacení vstupného zjistíte, že se Trpasliconu 2021 nemůžete zúčastnit, dejte nám vědět. Do 17. září 2021 Vám vrátíme vstupné v plné výši. Pokud svou účast zrušíte mezi 18. a 22. zářím, vrátíme Vám polovinu vstupného, nebo za sebe můžete poslat náhradníka. V případě zrušení účasti 23. nebo 24. září 2021 již vstupné vracet nebudeme, ale můžete za sebe také poslat náhradníka. V obou případech nám do 24. září 2021 12:00 dejte vědět jeho jméno na e-mail info@trpaslicon.cz. Náhradu vstupného si pak vyřešte s daným náhradníkem sami.

Program: Program Trpasliconu je rozdělen do čtyř souběžných programových linií, herny a dvou zašíváren.

  • Hlavní sál: Hlavní program Trpasliconu, tedy vše o seriálu Červený trpaslík, besedy s hosty, přednášky a jiný program, u kterého se předpokládá vysoká účast návštěvníků Trpasliconu.
  • Britcom plus: Červený trpaslík není jediným britským komediálním seriálem (britcomem), kterému se věnujeme.
  • Doctor Who: Tento britský sci-fi seriál vysílaný od roku 1963 si v naší zemi získal velkou oblibu a počet jeho fanoušků se stále rozrůstá.
  • Sci-fi a fantasy: Trpaslicon byl sice primárně pořádán kvůli britcomům, ale už od počátku byla součástí jeho programu také sci-fi a fantasy tématika obecně. V této programové linii se můžete těšit zejména na Zeměplochu Terryho Pratchetta – britský humor (nejen) v knižní podobě.
  • Herna: V Herně se pořádá mnoho „trpaslíkovských“ soutěží a různé workshopy.
  • Deskoherna: Zde si můžete zahrát desítky moderních deskových her. Chcete si vyzkoušet hru, kterou ještě neznáte? Nenechte se tím odradit – naši hermani vám ji rádi vysvětlí. A pokud zrovna nemáte s kým hrát, zkuste oslovit ostatní účastníky Trpasliconu, jistě nějaké spoluhráče najdete.
  • Promítací místnost: Maraton Červeného Trpaslíka? Žádný problém.

Pořadatel na Trpasliconu pořizuje fotografie a zvukově-obrazové záznamy, které mohou být zveřejněny za účelem informování veřejnosti o činnosti pořadatele po dobu odpovídající tomuto účelu. Námitky proti zveřejnění fotografií/videí, na kterých jste zachyceni, můžete kdykoliv uplatnit u pořadatele. Případnou stížnost ve věci ochrany osobních údajů můžete podat u dozorového úřadu.

Doporučené vybavení:

Přezůvky. Akce se pořádá na základní škole, která vyžaduje přezouvání. Je proto nutné vzít si s sebou přezůvky, které nedělají černé šmouhy na linoleu a nemají ostré hrany či podpatky. Dalšími možnostmi je chodit naboso nebo si u vstupu pořídit igelitové návleky. Toto pravidlo platí pro všechny návštěvníky a přednášející bez výjimky. Porušení tohoto pravidla může pro přestupce znamenat vykázání z prostor akce!

Spacák. Pokud máte v úmyslu na Trpasliconu přespat, je vhodné si s sebou vzít spacák, popř. teplé oblečení na noc. Prostor na spaní bude v tělocvičně a březnové noci jsou ještě chladné. Spaní na Trpasliconu ve spacáku je zdarma. Zatím netušíme, jaká protiepidemická opatření budou v na konci září platit, ale abychom mohli zaručit určité rozestupy mezi spáči, prosíme pražské návštěvníky, aby jezdili spát domů.

Baterka. Pro ty, kteří chtějí spát v tělocvičně, nemají schopnost nočního vidění a jsou dostatečně slušní na to, aby nezakopávali o ostatní spáče.

Hygienické pomůcky. Opravdu nechcete trávit tři dny se skupinou lidí, kteří potřebují vysvětlit, k čemu potřebují toto vybavení.

Doklad totožnosti. Pokud platíte vstupné předem na účet, je nutné se na registraci prokázat dokladem totožnosti.

Peníze. Jídlo i pití bude v areálu školy k dispozici, takže stačí mít s sebou dostatek peněz. Pro fanoušky britského humoru zde také budou k dispozici na prodej předměty s motivy jejich oblíbených seriálů.

! PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA AKCI !